KH II:DRIVE FORMS

Τα drive forms είναι η τέταρτη εντολή στο δεξιό μενού εντολών σας.Είναι οι αμφιέσεις του Σόρα,οι οποίες κατέχουν διάφορες ικανότητες και χαρακτηριστικά η κάθε μία.Υπάρχουν πέντε drive forms:Valor,Drive,Master,Wisdom,Αnti και Limit.Για να ενεργοποιηθεί ένα drive form πρέπει το Drive Gauge(ο κίτρινος δείκτης πάνω από το εικονίδιο του Σόρα)να είναι γεμάτο μέχρι ένα σημείο.Φυσικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε το form οποιαδήποτε στιγμή με την εντολή dismiss.Μόλις χρησιμοποιήσετε ένα form ,ο δείκτης αρχίζει και μειώνεται και το drive form χάνεται όταν δείκτης αδειάσει τελείως.Για να γεμίσετε ξανά τον δείκτη πρέπει ή να μαζέψετε τις κίτρινες σφαίρες σκοτώνοντας αντιπάλους(drive οrbs) ή να χρησιμοποιήσετε τα drive recovery 
Μια συμβούλη:Όταν φεύγετε από ένα κόσμο(exit world στα save points) ενώ είστε σε κάποιο form,το drive gauge αναπληρώνεται αυτόματα 

Valor Form

Αποκτάται αφού μιλήσετε στις 3 νεράιδες κατά την 1η επίσκεψη στην Twilight Town

Ιδιότητες Valor Form

To Valor Form χρειάζεται 3 μπάρες του Drive Gauge και απορροφά δύναμη από το Goofy. Χωρίς το Γκούφυ δεν μπορείτε να μεταμορφωθείτε στο Valor Form. Με αυτή τη μορφή ο Σόρα αποκτά ένα δεύτερο κλειδόσπαθο και μπορεί να μεταφέρεται προς τους εχθρούς με διπλάσια ταχύτητα. Εδώ διατίθεται μια πληθώρα εδαφικών και αέριων επιθέσεων που προκαλούν αρκετή ζημιά στον εχθρό και τον αποτρέπουν από το να αντιδράσει.Υπάρχει ωστόσο και ένα μειονέκτημα:Δεν μπορείτε να εξασκήσετε μαγεία λόγω του ότι απορροφάτε ενέργεια από τον Γκούφυ ο οποίος δε διαθέτει μαγεία. Οπότε ξεχάστε το ξόρκι Cure σε περίπτωση που θέλετε να γιατρέψετε το Σόρα. Ευτυχώς ωστόσο διαθέτετε την ικανότητα High Jump,που σας επιτρέπει να πηδάτε ψηλά ώστε να αποφεύγετε εχθρούς και να φτάνετε σε δύσκολα σημεία.

Πως θα βελτιώσετε το Valor Form

Το Valor Form ανεβάζει level κάθε φορά που χτυπάτε τον εχθρό. Συγκεκριμένα κάθε πετυχημένο χτύπημα σας δίνει ένα βαθμό EXP που στην πορεία ανεβάζει το level του Valor Form. Όσο βελτιώνεται το level,ο Σόρα μπορεί να μείνει για περισσότερο χρόνο στη συγκεκριμένη μορφή και αποκτάει νέες ικανότητες. Φροντίστε πάντως να χρησιμοποιείτε το valor form εναντίον αρχηγών ή εχθρών με μεγάλο HP(Morning Stars, Assault Riders, Large Bodies, Fat Bandits και Berserkers). Ένας πολύ καλός κόσμος για να ανεβάσετε level γρήγορα είναι το Hollow Bastion,από το Postern διαμέσου των Restoration Site, Bailey, Castle Gate και Ravine Trail εώς το Crystal Fissure .Σε αυτές τις περιοχές θα βρείτε πολύ δυνατούς εχθρούς. Απλά στο τέλος φτάστε στο Crystal Fissure Save Point και φύγετε από τον κόσμο,ενώ είστε ακόμα σε valor form,για να αναπληρωθεί το Drive Gauge.

 

Wisdom Form

Αποκτάται αφού ολοκληρώσετε το Disney Castle

Ιδιότητες Wisdom Form

Το Wisdom Form χρειάζεται 3 μπάρες του Drive Gauge και απορροφά δύναμη από το Donald. Χωρίς το Ντόναλντ δεν μπορείτε να μεταμορφωθείτε στο Wisdom Form. Με αυτή τη μορφή έχετε μόνο ένα κλειδόσπαθο που αντί να χτυπάει με φυσικό τρόπο ρίχνει μαγικές σφαίρες. Επιπλέον έχετε την ικανότητα Mobile Action,που σας επιτρέπει να κινείστε γρήγορα σε όλο το χώρο κάνοντας πατινάζ. Κινείστε και επιτίθεστε ταυτόχρονα,οπότε αποφεύγετε τους εχθρούς. Επίσης τα μαγικά ξόρκια είναι πολύ πιο δυνατά. Τέλος το Wisdom Form διαθέτει την ικανότητα Quick Run που σας επιτρέπει να κινείστε πιο γρήγορα και να αποφέυγετε τις εχθρικές επιθέσεις .

Πως θα βελτιώσετε το Wisdom Form

Το Wisdom Form ανεβάζει level με το να εξολοθρεύετε Heartless. Συγκεκριμένα για κάθε άκαρδο που σκοτώνετε κερδίζετε ένα ποντο EXP. Να θυμάστε: Οποιοσδήποτε άλλος εχθρός εκτός από τα άκαρδα δεν σας δίνει EXP. Αυτό δυστυχώς είναι ίσως το τελευταίο form,το οποίο θα φτάσετε σε maximum level.Απο τη στιγμή που κάθε εχθρός δίνει μόνο ένα πόντο εμπειρίας,αποφύγετε να χρησιμοποείτε αυτό το form εναντίον πολύ δυνατών εχθρών.Αντιθέτως προτιμήστε μέρη με πολύ αδύναμα άκαρδα όπως το Fragment Crossing του The World that never Was.Kαι όπως σε κάθε περίπτωση,πηγαίνετε στο Alley to Between Save Point και φύγετε από τον κόσμο,ενώ είστε σε Wisdom form,προκειμένου να αναπληρωθεί το drive gauge
.

Master Form

Σας το δίνει ο βασιλιάς κατά την 1η επίσκεψη στο Space Paranoids

Ιδιότητες Master Form

 Το Master Form χρειάζεται 4 μπάρες του Drive Gauge και απορροφά τη δύναμη και των δύο συμμάχων σας. Συνδυάζει τη δύναμη του Valor Form και τη μαγεία του Wisdom Form. Όπως το Valor Form,έτσι και το  Master Form χρησιμοποιει 2 κλειδόσπαθα. Εδώ πραγματοποιούνται πολύ δυνατά φυσικά χτυπήματα άλλα και μαγικά ξόρκια. Το Master Form διαθέτει επιπλέον την ικανότητα Aerial Dodge, που λειτουργεί ως δευτερεύον άλμα και επιτρέπει στον Σόρα να φτάσει σε πολύ ψηλά σημεία και να αποφύγει τους εχθρούς.

  Πως θα βελτιώσετε το Master Form

Για να ανεβάσετε το level του Master Form πρέπει απλά να συλλέξετε Drive Orbs  ενώ βρίσκεστε στο form αυτό. Συλλέγοντας Drive orbs,όχι μόνο κερδίζετε EXP,άλλα αναπληρώνετε και το Drive Gauge σας. Το πιο καλό σημείο για να βελτιώσετε το master form είναι το Land of Dragons.Εκεί τα πυροτεχνήματα,όταν σπάνε,σας δίνουν Drive Orbs.Εκτός αυτού οι Assault Riders(οι πιο πολλοί βρίσκονται στο Antechamber),αν και σκληροί αντίπαλοι,αφήνουν έναν αξιόλογο αριθμό από Drive orbs.

Final Form

Αποκτάται τυχαία μετά τα γεγονότα στο Memory’s Skyscraper του The World That Never Was

Ιδιότητες Final Form

Το Final Form χρειάζεται 5 μπάρες του Drive Gauge και απορροφά τη δύναμη και των δύο συμμάχων σας. Στο Final Form,χρησιμοποιείτε δύο κλειδόσπαθα και αιωρείστε αντί να τρέχετε.  Σε αντίθεση με τα άλλα 3 forms που εμφανίζονται εξαρχής στις επιλογές drive,το final form εμφανίζεται τυχαία αφού μεταμορφωθείτε πρώτα σε μία από τις άλλες μορφές.Εδώ κατέχετε ακαταμάχητες φυσικές και μαγικές ιδιότητες καθώς και μία ξεχωριστή ικανότητα,το Glide Ability, που σας επιτρέπει να μετακινείστε στο περιβάλλον πολύ-πολύ εύκολα.

Πως θα βελτιώσετε το Final Form

Για να βελτιώσετε το Final Form πρέπει να εξολοθρεύετε μόνο Nobodies. Όσο πιο δυνατό είναι το Nobody τόσο πιο πολύ EXP κερδίζετε.Το μόνο καλό σημείο για να ανεβάσετε level στο final form είναι το Τhe World that never was,καθώς εκεί υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος από Nobodies.Προσέξτε πάντως να βρίσκεστε κοντά στο Twilight’s View Save Point ώστε να φεύγετε από τον κόσμο, ενώ βρίσκεστε στο final form, και να αναπληρώνετε το drive gauge σας.

Anti Form

Ενεργοποιείται τυχαία,καμιά φορά,όταν ο Σόρα επιλέξει μία από τις άλλες μορφές

Ιδιότητες Anti Form

΄Το Anti Form διαφέρει από τα άλλα Forms λόγω του ότι δεν είναι διαθέσιμο στο Drive Menu,παρά εμφανίζεται τυχαία. Η συγκεκριμένη μορφή έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα:Καταρχάς,δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε items και μαγεία,οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας.Επιπλέον παθαίνετε κατά 50% περισσότερη ζημιά. Και όπως καταλαβαίνετε,αν και χρησιμοποιούνται μόνο 3 μπάρες Drive, δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε το συγκεκριμένο form με τίποτα.Σε περίπτωση φυσικά που αλλάξετε δωμάτιο,το antiform χάνεται και μαζί του αδειάζει το drive gauge. O Σόρα εδώ μπορεί να χτυπάει από απόσταση με σκοτεινές γροθιές και κλωτσιές,δυστυχώς όμως προκαλεί ελάχιστη ζημιά και δεν κερδίζει EXP.

Αντιπόντοι

Υπάρχει φυσικά ένα κρυφό σύστημα, στο οποίο βασίζονται οι πιθανότητες να αποκτήσετε το Anti Form.Το σύστημα αυτό είναι γνωστό ως Αντιπόντοι.Όσο πιο πολλούς αντιπόντους έχετε τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να ενεργοποιηθεί το Antiform.Για κάθε valor,wisdom και master form που χρησιμοποιείτε,προστίθεται 1 πόντος.Για κάθε Final form,αφαιρούνται 10 πόντοι ενώ για κάθε Antiform αφαιρούνται 4.Με 1-4 αντιπόντους έχετε 10% πιθανότητες,με 5-9 25% και με πάνω από 10 40%.Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις:Όταν ένα μέλος της ομάδας σας χάσει την ενέργεια του καθώς και όταν θέλετε να κάνετε χρήση του final form,δεν υπάρχει περίπτωση να σας τύχει το antiform.Eπίσης κάθε φορά που αποκτάται ένα νέο form oι αντιπόντοι μηδενίζονται.Επομένως οφείλετε να χρησιμοποιείτε τα drives με μέτρο.























Limit Form

Αποκτάται αφού ολοκληρώσετε την 2η επίσκεψη στην Twilight Town

Ιδιότητες Limit Form

Sora in Limit Form Outfit official artworkΤο Limit form χρειάζεται 4 μπάρες του Drive Gauge και διαθέτει 4 υπέροχες ιδιότητες: Sonic Blade, Ars Arcanum, Strike Raid και Ragnarok που χρησιμοποιούνται από τα κουμπιά Ο,Δ,τετράγωνο και Χ αντίστοιχα.
Στο συγκεκριμένο form,καταναλώνεται μεν αρκετό MP,το οποίο αναπληρώνεται δε κάθε φορά που τραυματίζεστε. Ακόμη με την ικανότητα HP Gain ο Σόρα κερδίζει ΗP όταν χτυπάει έναν εχθρό. Τέλος το Limit Form δεν απορροφά την δύναμη κανενός συμμάχου.

Πως θα βελτιώσετε το Limit Form

Το Limit Form κερδίζει 1 EXP κάθε φορά που χρησιμοποιείτε επιτυχώς 1 από τα ακόλουθα: Sonic Blade, Ars Arcanum, Strike Raid και Ragnarok. Αν και δεν απαιτείται πολύ EXΡ για να ανεβεί το level του συγκεκριμένου form, πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν χρησιμοποιήσετε κάποια από τις παραπάνω επιθέσεις.Πρέπει η επίθεση σας αυτή,όχι μόνο να ξεκινήσει,άλλα και να εξολοθρέυσει τον στόχο της.Μην επιλέγετε ούτε πολύ δυνατούς αντιπαλούς καθώς είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πεθάνουν με τη μία ούτε πολύ αδύναμους καθώς σκοτώνονται πριν καν ξεκινησετε.Φροντίστε όσο είναι δυνατόν πρώτα να χτυπήσετε τον στόχο σας με φυσικές επιθέσεις και μετά να κάνετε χρήση της ειδικής ικανότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις